Home Equador Ruta de 4 setmanes per Equador

Ruta de 4 setmanes per Equador

escrit per WeTravel 10/02/2017

Si som sincers us direm que vam anar a parar a Equador perquè durant la nostra volta al món volíem visitar les illes Galàpagos. No en sabíem gaire cosa d’aquest país d’Amèrica del Sud, però la veritat és que ens ha sorprès per la seva varietat de paisatges i s’ha convertit en un dels preferits. Aquí us expliquem al peu de la lletra la ruta de 4 setmanes per Equador.

Equador

Dia 1: Arribada a Quito

Arribem a Quito de matinada. Agafem un taxi que ens porta a l’hostal per 28$. L’endemà, ens prenem un dia de relax per habituar-nos a l’alçada i per organitzar els dos dies següents. També visitem un parell de centres comercials. No sabíem que a Equador feia tan fred!!

Dia 2 i 3: Quito

Podeu veure la ruta sencera de dos dies a Quito en aquest enllaç. Però resumint us direm que el dia 2 pugem al turó del Panecillo, al TelefériQo i anem a la Mitad del Mundo i Museo Intiñan. El dia 3 fem un free walking tour per conèixer el centre de la ciutat i a la tarda agafem un bus cap a Otavalo. Cal anar fins a la terminal del nord (Carcelén) i agafar un bus a Otavalo. Surten cada 10 minuts i costen 2,70 dòlars.

Equador

Dia 4 i 5: Otavalo

El primer dia a Otavalo és dissabte i visitem al mercat d’animals i artesanal i volta pel poble. Voleu saber què es troba al mercat? Cliqueu aquest enllaç. El segon dia el dediquem a visitar la llaguna de Cuicocha i els pobles de Cotacachi i Peguche. Cuicocha és el cràter d’un volcà encara actiu, amb dos illots al mig i Cotacachi i Peguche són pobles d’artesans. Es pot arribar amb bus a tot arreu, excepte a la llaguna, que hi haureu d’arribar des de Quiroga amb taxi (7 dòlars). Podeu compartir-lo.

Encara que no volgueu fer la volta a la llaguna caminant (són 4 horetes), demaneu-li al taxista que us deixi a la part alta, us esperi 20 minuts per gaudir de les vistes i us baixi a veure la llacuna al nivell de l’aigua. Allà podeu agafar una barca per 3 dòlars que us durà a veure les fumaroles en forma de bombolles del volcà actiu. Més info en aquest enllaç.

Equador

Dia 6: trasllat a Latacunga i organització del dia següent

Per anar d’Otavalo a Latacunga, cal que passeu per Quito, però no que hi pareu. Hi ha un bus que passa per la Panamericana d’Otavalo que us deixa també al pas de la panamericana a Latacunga. A nosaltres ens va fer la gestió de compar el tiquet l’hostal, però podeu anar a l’oficina del Cita exprés, el nom del bus que fa aquest trajecte. Si agafeu el bus des de la terminal d’Otavalo, haureu de canviar de vehicle a Quito. D’aquesta  manera, us estalvieu una mica de temps. Latacunga no té res d’interessant, només és la base per visitar els volcans Cotopaxi i Quilotoa.

Dia 7: Cotopaxi – Quilotoa

Després d’explorar totes les formes de visitar Cotopaxi i el Quilotoa, ens decidim per un tour organitzat, que resulta ser privat. D’aquesta manera podem arribar el mateix dia a Quilotoa i no hem de perdre temps tornant a Latacunga. Per 55$ per cap, un jeep ens porta al punt per començar a pujar al refugi del Cotopaxi, ens guia fins a dalt, ens para a dinar i ens porta fins a Quilotoa parant pels pobles més interessants que hi ha de camí.

Equador

Dia 8: Quilotoa – Baños

Coneixem l’Alberto (català) i l’Ana (italiana) a l’hostal de Quilotoa i ens fan el favoràs de dur-nos fins a Baños amb el seu cotxe de lloguer. Quin detallàs! Ens estalvien haver d’anar a Latacunga, canviar de bus, unes quantes hores de viatge i uns dinerons! 🙂

Equador

Dia 9: Baños

El primer dia a Baños lloguem unes bicis (8 dòlars per cap i dia) per fer la ruta de les cascades, però la Cris té un petit accident i hem d’avortar la missió. Després de descansar, al vespre, pugem al Luna Runtún, un hotel i bar, per veure Baños des de les alçades. Valen molt la pena! 🙂 Un taxi allà us costarà 5 dòlars anar i 5 tornar. No hi ha transport públic que hi arribi.

Equador

Dia 10: Baños

Segon intent (aconseguit!) per fer la ruta de les cascades. Aquest cop amb un tour amb bus (8 dòlars per cap). Visitem el cañón de San Martín i les cascades d’Agoyán, Manto de la Novia i Pailón del Diablo (la més impressionant de totes).  Al migida dinem alguna cosa ràpida i agafem el bus de les 2 que ens porta a la casa del Árbol.

Equador

Dia 11: Baños – El Puyo

Després de descobrir la història de la casa del Árbol, tornem al recinte per intentar conèixer en Carlos. No ho aconseguim, però passem un bon matí gaudint de la zona. Dinem a Baños i a la tarda agafem un bus a el Puyo (3 hores, 5 dòlars per cap).  Cap a la selva s’ha dit! Arribem quan ja es fa fosc i ens instal·lem a la cabana de bambu de la Gemma i en Paul, amics de la Susanna.

Equador

Dia 12: El Puyo

Ens llevem i visitem el Mercado de los Plátanos, molt autèntic i sense turistes. També anem a Yana Cocha, un centre de recuperació d’animals. A la tarda fem un intent fallit de conèixer una comunitat de l’Amazones.  Podeu descobrir la història en el relat d’Equador del Carles.

Equador

Dia 13: El Puyo – El Tena

Ens llevem i està plovent. Després de l’experiència d’ahir, veiem que és moment de marxar del Puyo. Farem una parada al Tena (també a l’Amazones). Arribem tard i busquem una manera de vistar una comunitat. Al final ho fem amb l’entitat Ricance, de turisme comunitari, per 190 dòlars els dos, dos dies tot inclòs.

Dia 14: El Tena – Machakuyaku

Ens llevem d’hora i comencem el camí cap a Machakuyaku, la comunitat amb la que passarem 2 dies. Aquí podeu llegir la nostra experiència a la selva.

Equador

Dia 15: Machakuyaku – Misahuallí – Papallacta

El segon dia a la selva, el passem al poble de Misahuallí, un dels primers ports de l’Amazones equatorià. Passem el matí fent una volta amb barca per 15 dòlars i divertint-nos amb els monos de la vora del riu. A la tarda, enfilem el camí cap a Papallacta (3 hores, 7 dòlars). Arribem que ja és fosc i al final ens quedem a l’hostal Antisana, que té piscina termal inclosa en el preu. Després d’un camí de curves i pluja, no podem resistir-nos i ens posem a l’aigua abans d’anar a dormir! 🙂

Equador

Dia 16 i 17: Papallacta – Tababela – aeroport

Després d’una visita a les termes de Papallacata, unes de les més famoses del país, enfilem el camí de tornada a Quito. Agafem un bus direcció la capital per 5 dòlars. Ens deixa en una rotonda a les afores i allà agafem un taxi per 6 dòlars que ens apropa al poble de Tababela. Hem agafat un hostal aprop de l’aeroport, demà volem cap a Galàpagos.

Dia 18: Sortida a Galàpagos

Com heu vist, hem fet una primera volta circular al país, perquè entremig hem visitat les Galàpagos. Aquí podeu trobar el creuer que hem fet per les illes encantades. SI no les visiteu, potser podeu volar directe a Guayaquil o Cuenca, o organitzar la ruta d’una altra manera sense necessitat de ser circular.

Dia 19: Guayaquil – Cuenca

Aterrem de Galàpagos a Guayaquil i anem directe a Cuenca per seguir amb la nostra ruta de 4 setmanes per Equador. Sortint de l’aerport, a la vorera de davant hi ha busetas (minivans) que et porten a la ciutat directe (3 hores de camí). És una mica més car que els busos (12 dòlars per cap), però ens estalvia haver d’anar a la terminal de Cuenca i una horeta de trajecte. A Cuenca ens allotgem a casa els pares d’en Paul, l’home de la Gemma (cosina de la nostra amiga Susanna). Només arribar ens porten a sopar al centre de Cuenca. És dissabte i hi ha un súper ambientasu!

Equador

Dia 20-23: Cuenca

Nosaltes passem 5 nits a Cuenca, però per fer gestions i per recuperar el nostre diari de viatge, que ens vam deixar al vol de Galápagos. Amb 3 dies, podeu fer aquesta ruta per descobrir la ciutat i els seus entorns, com el Parque Nacional del Cajas.

Equador

Dia 24: Cuenca – Vilcabamba

Al migida agafem una buseta que per 3 dòlars ens porta directe a Loja per 12 dòlars. Un cop allà, hem de canviar de terminal. Una de les dones de la buseta molt amablament s’ofereix a deixar-nos a la terminal dels taxis compratits a Vilcabamba. D’allà a nou destí són 40 minuts per 4 dòlars per cap (som 4 al cotxe).

Dia 25-26: Vilcabamba

Ens prenem un dia de relax a l’Hostal Izahyluma. És un lloc ideal per descansar. El segon dia, fem un minitrekking pels voltants de l’hostal per veure tota la vall i descobrim el poble. El tercer dia, fem un trekking al riu. L’hostal està a uns dos quilòmetres del poble. Per anar-hi, un taxi us hi porta per 1 dòlar i mig. Aquí podeu trobar més informació sobre el que també anomen “El Valle de la Longetividad”.

Equador

Dia 27: Vilcabamba cap a la frontera

El darrer dia de la ruta de 4 setmanes per Equador, el comencem molt d’hora per creuar la frontera amb Perú. Tenim pendent un post per explicar-vos pas a pas com fer-ho.

Els nostres 5 imprescindibles d’Equador:

El que de cap manera us podeu perdre:

  • Veure Quito des de les alçades, tant des del mirador del TeleferiQo, com des de dalt de l’església del Voto Nacional.
  • Trepitjar alguns dels 90 volcans del país. Quilotoa i Cotopaxi ens han flipat.
  • Passejar per Cuenca i descansar en algun del seus garitos.
  • Respirar aire pur i emocionar-te amb els paisatges del Parque Nacional del Cajas.
  • Endinsar-te a la selva de la mà d’una de les seves comunitats.

Sobre Equador hem escrit:

11/11/16: 5 CURIOSITATS QUE DESCOBRIREU A LA MEITAT DEL MÓN
14/11/16:  QUI VA AL MERCAT D’OTAVALO?
15/11/16: 4 MANERES DE FER LA RUTA DE LES CASCADES DE BAÑOS
17/11/16: LA CASA DEL ÁRBOL, MOLT MÉS QUE EL GRONXADOR DE LA FI DEL MÓN
17/11/16: 4 VOLCANS QUE ENS HAN FLIPAT A EQUADOR
19/11/16: AYAWASKA, CHICHA, WAYUSA: BENVINGUTS A LA SELVA!
25/11/16: VILCABAMBA, EL POBLE ON LA GENT VIU MÉS DE 100 ANYS
27/11/16: 26 COSES QUE ENS HAN SORPRÈS D’EQUADOR
17/01/16:  EQUADOR EXPLICAT PER EN CARLES: LES ANÈCDOTES

Rutes per Equador:

12/11/16 RUTA DE 2 DIES A QUITO
22/11/16: RUTA DE 3 DIES PER LA CUENCA DELS CURUCHUPAS

On dormir i on menjar a Equador:

28/11/16: 6 COSTUMS CULINARIS EQUATORIANS SORPRENENTS
30/11/16  ELS 11 ALLOTJAMENTS QUE HEM TRIAT A EQUADOR

Què ens hem gastat?

PRÒXIMAMENT

Què ens ha quedat pendent:

Tot i haver fer una ruta de 4 setmanes per Equador, ens ha quedat pendent tota la zona de la costa d’Equador. Teníem moltes ganes de visitar Puerto López per veure les balenes i les platges verges d’allà, però no hi ha temps per tot. També ens han parlat molt bé de la vall d’Intag, amb una zona termal només visitada per locals i uns pobles indígenes molt autèntics. Si sou de bitxos, també podrieu acostar-vos al Parc Natural de Yasuní, en plena Amazonia.

Potser també t’agrada

1 comentari

Postals d’Equador | WeTravel.cat 14/09/2017 at 10:20 am

[…] Rutes […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada