En el país amb el 60% de la biodiversitat del planeta, la seva cuina no podia deixar de sorprendre. Us expliquem 6 costums culinaris d’Equador que ens han sorprès.
1. El cui
El cui (conillet d’indies) és un dels plats estrella del país. Als equatorians els fa molta gràcia explicar que el que a Europa és una mascota al seu país és un plat exquisit. Tot i ser molt semblant a un conill, nosaltres no ens ha vingut de gust provar-lo. Ho faríeu vosaltres?
2. Els plats estrella
L’hornado de cerdo, el porc sencer cuinat a foc lent, és un dels plats més típics de la Sierra. També trobareu la menestra, que no són de verdures, sinó un plat combinat amb frijoles, arròs i carn. El locro, una sopa a base de patata, formatge i aguacate boníssima és típica de Quito, així com també el Yahuarlocro, que és una variant amb carn i sense formatge.
3. El plàtan no només és un postre
Té diferents noms: verde, maduro, banano… depenent de la funció que fa a la taula. El poden servir en forma de xips, fregit, amb bolón (per esmorzar i servit amb cafè) o a l’estil tigrillo (remenat amb ous).
4. El canelazo
És un beguda alcohòlica calenta feta a base d’aigua ardent i canyella, però cada local té la seva pròpia recepta. N’hi ha que hi posen també llimona, naranjilla o mel. És qüestió de provar-lo a tot arreu on aneu! 😉
5. La cervesa
En una festa, no tothom té la seva pròpia cervesa a la mà. Només hi ha un got i una ampolla que va rotant. Quan t’omplen el teu got, has de beure-t’ho de cop i deixar un culet, que s’ha de llançar. És una forma de netejar el got abans de passar-lo al següent.
6. Els sucs de fruites
A Equador trobareu sucs per a tots els gustos i de fruites que no havieu sentit mai, com el tomate de árbol i la naranjilla, unes autèntiques delícies.
1 comentari
[…] 28/11/16: 6 COSTUMS CULINARIS EQUATORIANS SORPRENENTS […]