Home Equador 4 maneres de fer la ruta de les cascades de Baños

4 maneres de fer la ruta de les cascades de Baños

escrit per WeTravel 15/11/2016

Un dels atractius principals de Baños és la ruta de les cascades. El poble es troba en una vall rodejat de muntanyes que vigila el volcà Tungurahua, un monstre de més de 5. 000 metres d’alçada. L’alt índex de precipitacions, per la seva proximitat amb la selva, i la seva orografia fan de la vall un entorn natural únic amb unes de les cascades més bestials que hem vist fins al moment. Per anar-hi, cal baixar 18 km de carretera en direcció a El Puyo. La major part del camí comparteixes la calçada amb els cotxes, els camion,s els busos i les bicicletes i cal passar un túnel de 300 metres de llargària. Els altres dos que hi ha, no es creuen si es va en bici, perquè  hi ha una ciclovia.

g0361021

Les 4 opcions per arribar a les cascades són:

1. Bicis a 8 dòlars el dia

Semblava divertit perquè el 90% del camí fa baixada i et permet anar al teu aire i parar quan vulguis, però és una carretera nacional, molt transitada i força estreta. Si l’haguéssim vist sencera i des d’un cotxe abans de llogar les bicis probablement no les haguéssim agafat. Segurament, suggestionats perquè vam tenir la mala sort de caure quan només portàvem 5 km de carretera. La Cris va relliscar a dins d’un túnel (el primer i l’únic que cal passar en bici). No es va fer res greu, però li van haver de posar 3 punts a la barbeta i va estar una setmana ben adolorida pels múltiples cops i rascades que es va fer.

Equador

2. Excursió amb chiva a 6 dòlars

Moltes agències ofereixen l’excusió amb chiva, un camió amb seients. Normalment paren a les 3 cascades més conegudes de la ruta i et deixen un temps per fer fotos o fer algunes de les activitats que s’hi ofereixen. Normalment creuar d’una banda a l’altra de vall amb tarabita (una cistella metàl·lica) o una tirolina. Al nostre hostal no ens van aconsellar cap de les agències que ofereixen la chiva ja que literalment ens van dir que acostumen a córrer molt per la carretera i que han tigut més d’un accident.

Equador Equador

3. Excursió amb bus de dos pisos a 8 dòlars

Aquesta és l’opció que vam escollir i també la que ens van recomanar des de l’hostal per ser la més segura. Segons sembla els conductors són propietaris dels vehicles i els cuiden més que els de les chives, que només són conductors. La veritat és que en tot moment van conduir amb molta precaució i que no vam tenir sensació de perill en cap moment com si que hem sentit altres vegades dalt dels busos equatorians. A més, oferien un extra en la ruta: un petit tour del centre i una vista al Congost de San Martin, que ens va fascinar per la seva profunditat. A part, vam fer parada a les cascades d’Agoyán, del Manto de la Novia i del Pailón del Diablo, la més famosa. Cada vegada que paràvem, ens oferien fer canopy o creuar el riu amb tarabita, però tenien un cost adicional. Nosaltres, després de l’ensurt del dia abans, vam preferir no provar-ho.

Equador

4. Altres opcions més cares

A part, també podeu visitar les cascades amb un lloguer de buggie o quad per 20 o 25 dolars/hora ofer amb una ruta amb taxi 40 dòlars.

Equador

Potser també t’agrada

2 comentaris

Els 9 pitjors moments del viatge | WeTravel.cat 16/02/2017 at 11:44 am

[…] llogar unes bicis per fer la ruta de les cascades de Baños, a Equador. A tot arreu ens diuen que és fàcil perquè la carretera fa baixada i segur perquè […]

Respon
Perú explicat per en Carles: les anècdotes | WeTravel.cat 15/06/2017 at 3:28 am

[…] de metges Cris (que s’ha de fer una prova per l’accident de bici que va tenir fent la ruta de les cascades de Baños) i buscar la solució per la Gopro xunga que se’ns va espatllar a Galápagos. Perdem molt de […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada