Home Grècia Què veure a Amorgos

Què veure a Amorgos

escrit per Cris 07/04/2019

Una illa grega autèntica

Si posem en un còctel, pobles blancs genuïns, cabres col·locades a cims de roques impracticables, esglésies blanques amb cúpules blaves, molins abandonats estratègicament situats, postes de sol envejables, un monestir blanc impolut enclat a la roca calcàrica, ho barregem i ho decorem amb aigües cristal·lines, platges verges i un mar blau marí tan profund que sembla tret de la paleta de Pantone, ens surt l’illa grega Amorgos. Amb aquesta varietat saber què veure a Amorgos, ja veureu, no és ser cap problema. En tindreu per triar i remenar!

Amorgos què fer a l'illa grega - wetravel.cat

Abrupta, àrida i salvatge, Amorgos encara és autèntica. L’arribada en ferry al poble de Katapola no deixa indiferent. Una badia resegueix una vila que quan més s’allunya del seu nucli més real es torna. Però això és només un extrem de l’illa. Fins que no t’enfiles a un cotxe, un quad o una moto i comences a desafiar les corbes impossibles que pujen l’única carretera que travessa l’illa, és impossible que et facis una idea del què és Amorgos. Ens hi acompanyes?

Què veure a Amorgos?

En aquest mapa hem marcat tots els atractius turístics que hem visitat a aquesta illa.

Pobles per veure a Amorgos

Més que les platges com a Koufonisia, a Amorgos l’atractiu principal són els seus pobles i el famós monsetir de Hozoviotssa. Que perquè són interessants? Per la seva autenticitat i per la tranquil·litat que s’hi respira. Ara us ho expliquem amb detall.

Katapola

Katapola és el port d’entrada més autèntic. Una petita badia on, quan hi som nosaltres al setembre, hi arriben 2 o 3 vaixells al dia. Un lloc ideal si vols allotjar-te davant del mar, però estar tranquil i gaudir d’una carretera de corbes cada vegada que vulguis descobrir una altra part de l’illa.

Katapola, el port d'Amorgos - wetravel.cat

Aegiali

És l’altre port de l’illa, més concorregut, amb més locals i allotjaments i més animat. Té més ambient que Katapola i una posta de sol amb vistes a un molí, espectacular. Hi trobareu diferents locals per menjar i alguna botigueta amb productes locals.

Aegiali, què veure a Amorgos

Chora

Nosaltres ho pronunciaríem “Xora”, però la veritat és que queda molt millor dir-li “Jora”, com ho fan els grecs. “Xora” sonaria a “xona” o a “xoni” i és exactament tot el contrari aquesta petita capital d’Amorgos. Perfectament pintada de blanc i situada a un turó en una de les parts més altes de l’illa, antigament va dominar part del territori a través d’un castell i d’una ermita preciosa. Descobrim aquesta joia quan ja portàvem un dia a l’illa i després no ens podem estar de tornar-hi en diverses ocasions.

Ens enamorem dels carrers que pugen i baixen, de les casetes blanques amb portes de colors, de les cúpules blaves i dels locals encantadors i de bon menjar. Ens encanten els seus molins abandonats i les vistes que hi ha de la posta de sol, peò sobretot, el que més ens xifla és que per entrar al castell s’ha de demanar la clau a un bar. Totally in love!

Chora, la capital d'Amorgos - wetravel.cat

Tholaria i Lagada

Al nord d’Amorgos, hi ha un parell de pobles amb molt poc turisme i molt autèntics. No tenen tanta vida i això potser els resta una mica d’encant, però trobem entrenyable que decorin el terra amb dibuixos blancs. Serà la pintura que els sobra de tenir les cases tan pulcres?

Arkesini i Kamari

Diuen que el sud és la part més rural i més autèntica d’Amorgos, que hi arriben menys turistes i que és l’essència profunda de les illes gregues. Arkesini i Kamari són dos pobles travessats per la carretera principal on la vida passa a poc a poc. Tenen algunes tavernes i val la pena fer-hi una volta per copsar l’ambient 100×100 local.

Tholaria, al nord d'Amorgos - wetravelcat

Eslgésies i monestirs

Si per alguna cosa és coneguda Amorgos és pel seu monestir blanc enclavat a la roca i mirant cap al mar. També és plena de petites esglésies i ermites que cal tenir en compte a l’hora de decidir què veure a Amorgos.

Panaguia Hozoviótissa

Aquest monestir de nom impronunciable ens va fer suar per arribar, però quina meravella! Pintat d’un blanc impecable i mirant en la immensitat blava. Com en sabien i com en saben els grcs de triar els llocs per col·locar els seus temples! Escenaris perfectes per obres d’art úniques.

El monestir d'Amorgos - wetravelcat

Agia Anna

Situada just abans del camí cap al monestir, aquesta petita església blanca i de cúpula blava és una preciositat i per això va ser l’escenari de la pel·lícula francesa Grand Blue. És per això que a l’illa hi acostumen a haver molts francesos.

Altres esglésies

Al costat del mar, a peu de platja, al cim d’una muntanya; petites, grosses, mitjanes… però totes blanques i blaves. Gairebé hi ha més esglésies i ermites que persones a Grècia i Amorgos no és una excepció! 🙂

Una de les ermites d'Amorgos - wetravelcat

Platges per veure a Amorgos

No són el seu plat fort si ho comparem amb altres illes com Koufonisia o Milos, però n’hi ha algunes que no us podeu perdre i formen part de la llista d’imprescindibles de què veure a Amorgos.

Kalotaritisa

És la cala de més al sud de l’illa. És molt bonica, però acostuma a estar força plena. També hi ha un vaixell que us porta a l’illa de Gramvousa en 5 minuts.

Paradise Beach

Seguim al sud de l’illa. Paradise Beach és una caleta molt xula amb un xiriguito molt autèntic. Si està calmanda, és un encant i és ideal per nedar. Hi ha un arbre, però la seva ombra va molt buscada.

El blau turquesa de les platges d'Amorgos - wetravelcat

Navagio Olympia

Es diu Liveros Bay, però al Google i al nostre mapa la trobareu com a Navagio Olympia, el nom del vaixell que hi va quedar embarrancat. Ens el va assenyalar en un mapa la mestressa del quiosc de Katapola i no ens podem estar d’anar-hi. S’hi arriba des de la carretera caminant 15 minuts. Des de dalt ja es veu el vaixell i a mida que t’hi vas acostant sembla mentida que pugui ser tan gran.

La platja del vaixell abandonat d'Amorgos - wetravelcat

Agios Pavlos

Ens movem al nord. Coneguda com la cala del banc de sorra, no us imagineu un banc de sorra com els de Maldives, però fa una forma fotogènica i, tot i que és de pedretes, és una bona platja per estar-hi una estona. Hi ha apartaments aprop, així que suposem que a ple estiu es deu omplir bastant. Com Kalotaritisa, té un servei de barco que et porta a l’illa de Nikoypia on hi ha una petita ermita i una platja.

Agios Pavlos, una de les platges per veure a Amorgos -wetravelcat

Cala abans d’Aegli

Al mapa la teniu senyalitzada amb un nom grec (és l’única). És una cala que veiem des de la carretera, amb un color turquesa intens i només hi ha una parella a la sorra. No ens podem estar de baixar-hi a fer-nos un bany.

Agia Anna beach

A part de la petita església, també hi ha una petita platja amb aquest nom. No hi caben més de 10 tovalloles, però banyar-t’hi és imprescindible. El blau és super intens, de seguida es fa profunda i amb ulleres d’snokel es poden veure uns quants peixos.

Agia Anna beach, una de les platges d'Amorgos - wetravelcat

Informació pràctica

  • Dins del grup de les illes Cíclades, trobem que Amorgos és una illa menys turística i que encara conserva molta autenticitat.
  • Temps d’estada: Nosaltres hi hem estat 3 dies i creiem que és suficient per fer-te una idea del que és l’illa, però potser hauríem preferit estar-hi un parell de dies més per gaudir dels llocs que més ens han agradat.
  • Com arribar-hi: Les principals companyies de ferries de Grècia (BlueStar i SeaJets) tenen connexió amb Amorgos des de Piraeus, el port d’Atenes. Nosaltres hi arribem des de Koufonisia abans d’anar a Santorini, així que una altra opció seria aterrar a Santorini i agafar el ferri a Thira.
  • Com recórrer l’illa:  Us recomanem llogar un cotxe, tot i així també ofereixen molts lloguers de quads, però amb les pujades i baixades que hi ha l’illa nosaltres ens sentim més segurs amb un cotxe. El lloguem al port de Katapola, hi ha diverses companyies que ofereixen el servei. Fora de temporada ens cobren 20 euros al dia i 15 de seguro pels 3 dies.
  • Restaurants: L’oferta de restauració és molt gran i bona! Vam menjar dos cops al Transostoraki, a Chora. Ens va agradar molt la taverna de Marouso al sud de l’illa. Vam gaudir molt dels esmorzars a Jazzmine i Bayoko, a Chora. I vam provar un cafè deliciós i un pastís de formatge encara més bo al sud de l’illa. Teniu tots els llocs marcats al mapa amb la icona verda de restauració.
  • Allotjament: Ens vam allotjar a un Booking a la zona de Xilokeratidi de Katapola. Molt més tranquil·la i amb una posta de sol davant del mar, preciosa. Hi tornariem!

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada