Home Catalunya Visites guiades a Cardona

Visites guiades a Cardona

escrit per Cris 13/08/2019

Retrocedeix a l’edat medieval a través d’un castell inexpugnable, descobreix un centre històric amb una església gòtica que podria ser una catedral i endinsa’t a una muntanya de sal única al planeta. Cardona té un patrimoni interminable que es pot visitar per lliure o a través de visites guiades. N’hi ha per a famílies, per a parelles o teatralitzades. Nosaltres en vam fer algunes durant la visita a la població pel blog de Barcelona és molt més. Avui t’expliquem totes les visites guiades a Cardona.

El castell de Cardona, una de les visites guiades a Cardona - wetravel.cat

Visita guiada al Castell de Cardona

Descobrir el Castell de Cardona i, sobretot, la seva història és un imprescindible si es visita Cardona. L’entrada a les parts exteriors del castell és lliure i et permet fer-te una idea de la grandesa d’aquest castell, però si teniu una hora i mitja disponible us recomanem, i molt, fer una visita guiada. A més, també tindreu l’oportunitat d’entrar a alguns dels recintes del castell.

La torre de la Minyona

Descobrireu la Torre de la Minyona, la part més antiga del castell, amb orígens al segle IX, i que amaga una llegenda amb una història d’amor. Adalés i Abdalà, una princesa i un príncep de cultures diferents que es van enamorar.  

La col·legiata de Sant Vicens

Podreu entrar a la col·legiata de Sant Vicens, l’església que van fer construir els senyors de Cardona als monjos de l’ordre de Sant Agustí. Una exemple únic del romànic llombard a Catalunya.

El pati ducal

Us explicaran perquè els senyors de Cardona es van anomenar els reis sense corona i el rics senyors de la sal i descobrireu com d’ostentós i luxós va arribar a ser el Castell de Cardona.

La Casamata i els Baluards

Aquest és el punt més modern de castell on descobrireu el paper que va tenir durant la guerra de la successió i perquè va ser inexpugnable. Un final rodó, per una visita més que completa.  

Visites guiades al Castell

 • Visita guiada general interpretativa al Castell: és la que vam fer nosaltres. Es va els dissabtes i els diumenges a les 11h (castellà), 13.00h (català) i 16.30h (català). A l’agost també es fa a les 10.30h en anglès i la de la tarda és a les 17h. Costa 8 euros per adult i 4 per nens de 7 a 11 anys.
 • Visita teatralitzada “La veritable història de la Torre de la Minyona”: es fa els dissabtes (16.30h, català) i els diumenges (12.00h català). Consultar els horaris a l’agost. Costa 8 euros per adults, 6 euros per joves de 12 a 16 anys i 5 euros per nens de 5 a 11 anys.
 • En motiu del mil·lenari de la Col·legiata, hi ha un programa d’activitats especial que podeu consultar aquí.
 • Consulteu la informació detallada i els horaris en festius a la pàgina oficial.  
Les visites guiades a Cardona inclouen el castell de Cardona - wetravel.cat

Visita guiada a la Muntanya de Sal

Si us pregunteu perquè el castell de Cardona va ser tan important i perquè els senyors de Cardona van fer-se tan rics, la resposta la trobareu a la Muntanya de Sal. Aquest diapir salí és una formació única al món. És una formació geològica de més de 40 milions d’anys que s’ha convertit en muntanya a causa de la pressió de dues plaques tectòniques, que fan que els sediments salins s’elevin terra enfora des de 2 quilòmetres sota terra. La Muntanya de la Sal només es pot visitar amb una de les visites guiades a Cardona. Un transport us porta fins a l’entrada de les mines i, acompanyats d’un guia, hi podreu descobrir formacions de sal increïbles.

Visites guiades a la Muntanya de la Sal

 • Visita guiada al Parc Cultural de la Muntanya de Sal: aquesta és la que vam fer nosaltres. Inclou el recorregut guiada per la mina i el transport fins allà. Dura una hora aprox. Obert tots els dissabte i diumenges de 10.00 a 18.00h i es fan visites guiades a partir de les 10.30h cada hora fins les 16.30h. costa 12 euros per adults, 3 euros per nens de 2 a 4 anys i 6 euros per nens de 5 a 11 anys.
 • Visita teatralitzada: a partir del “Projecte Alquimia: el secret del Liber Salis” us endinsareu a la Muntanya de la Sal a través d’una història. Visita ideal per famílies. Dissabtes i diumenges a les 10.45 i a les 11.45h en català. Costa 14 euros per adult, 8 euros per a nens de 5 a 11 anys i 4 per a nens de 2 a 4 anys.
 • Consulteu la informació detallada i els horaris d’agost i festius a la pàgina oficial.  
Interior de les mines de sal de Cardona - wetravel.cat

Visita guiada al centre històric de Cardona

Cardona guarda la carta de població més antiga de Catalunya i de la Península, de l’any 986, on s’enumeren tots els privilegis que tindran totes les persones que decideixen poblar aquesta terra, aleshores hostil. Aquesta carta la podeu veure al Centre Cardona Medieval, des d’on surten les visites guiades al centre històric de Cardona. Si voleu visitar-lo per vostre compte, aquests són els punts més importants que es visiten, però la visita guiada val molt la pena per descobrir detalls i curiositats.

Plaça del Mercat

És un dels llocs més antics del poble, just al costat de l’església. Una plaça petita, envoltada de grans cases medievals, la majoria de les quals pertanyen a les famílies de mercaders medievals, que van arribar a tenir un nivell adquisitiu tan alt que gairebé actuaven com a nobles. Part de les seves fortunes van pagar la remodelació de l’església.

Església de Sant Miquel de Cardona

Per la seva magnitud podria ser una catedral, símbol de les grans fortunes que hi havia a Cardona. La primera església va ser romànica, però la que es manté ara és de la reforma gòtica que es va acabar l’any 1397  i que és manté molt ben conservada. És un exemple de gòtic català, auster, elgant i sobri.

Plaça de Santa Eulàlia

És un racó especial, que té una petita capella i on hi ha documentat que hi havia l’antic hospital medieval, que atenia els malalts que arribaven a Cardona. Se’ls retenia aquí abans que pugessin al castell.

Informació visita guiada al centre històric de Cardona

 • La visita surt del Centre Cardona Medieval els dissabtes a les 12.30h (català) i a les 18.30h (català) i els diumenges a les 12.30h (castellà). Costa 5 euros per adult i 3 per a nens de 7 a 11 anys.
 • Consulteu la informació detallada i els horaris d’agost a la pàgina oficial.
El centre històric de Cardona, una de les visites guiades a Cardona - wetravel.cat

Informació pràctica Cardona

 • També existeix el tiquet únic, que permet una reducció del preu si voleu fer més d’una visita.
 • En un cap de setmana podeu fer: dissabte, 11h visita guiada al castell, 13h visita guiada a la Muntanya de la Sal, 18.30h visita guiada al Centre històric o deixar-la per diumenge a les 12.30 si us quedeu tot el cap de setmana. Si aneu amb nens i voleu fer les visites teatralitzades, l’opció seria dissabte començar per la Muntanya de Sal a les 10.45h i fer la de la torre de la minyona a les 16.30h.
 • Del castell a la muntanya teniu uns 5 minuts en cotxe i hi ha aparcaments grans i gratuïts per aparcar el cotxe.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada