Home Bolivia 19 curiositats de Bolívia

19 curiositats de Bolívia

escrit per Cris 27/11/2017

Com sempre, arribem a un nou país amb els sentits ben atents per deixar-nos sorprendre per tot el que poguem i més. El creueament de la frontera de Perú a Bolívia és semblant al que vam fer d’Equador a Bolívia, però un cop en endinesem al país ja comencem a veure les diferències. Aquí, 19 curisositats de Bolívia.

Bolivia

El país

1. Amb poc més de 10 milions d’habitants, Bolívia és el país amb menys densitat de Llatinoamèrica.

2. El 60% de la població es índigena i per això acostumen a ser força tancats. També tenen una mica rancor amb els espanyols. No els perdonen que els conquerissin.

3. No sabem si és una sensació nostra o què, però trobem que al sud, són més simpàtics i menys vergonyosos.

4. Juntament amb Paraguay, són els únics països del contintent que no tenen mar. En el passat n’havia tingut, però va perdre una guerra amb Xile i es va quedar la sortida boliviana al mar. Per això bolivians i xilens no es porten gaire bé.

5. Bolívia té la capital més alta del món: Sucre (situada a 2.810 metres d’alçada). També hi ha algunes de les ciutats més altes del món: Potosí (4.067) i la Paz (3.640 metres).

Bolivia

La cultura

6. Conviuen fins a 36 cultures indígenes diferents, totes elles amb els seus vestits colorits respectius. Les més conegudes són la quechua, l’aymara i la guaraní.

7. També tenen 36 llegues oficials, una per a cada cultura. Les més parlades són l’espanyol, el quechua, l’aymara i el guaraní.

8. Són supresticiosos i fan ús d’amulets per tot!

9. Adoren la Pachamama i li fan ofrenes. Sobretot fetus de llames.

Bolivia

El menjar

10. El menjar bolivià no és tan bo com el peruà, però les sopes de quinoa són molt TOP! Encara recordem la sopa de l’Illa del Sol, quina delícia!

11. És el país de la patata! Tenen més de 400 tipus de patates diferents!

12. Com a Perú i altres països amb poblacions a molta alçada, la fulla de coca és el millor remei per fer front al mal d’alçada.

Els negocis

13. Costa regatejar amb els bolivians. Sempre tenen una excusa pensada, com que han de passar comptes amb l’amo o que han hagut de pagar un boliviano més del que et demanen pel producte en qüestió i, que per tant, no et poden rebaixar el preu.

14. Els mercats de la Paz són dels més autèntics que hem vist durant la nostra volta al món. En aquest post us expliquem que fins i tot hi podeu trobar fetus de llama i amulets per donar i per vendre.

15. A la Paz hi ha moltíssimes funeràries. Mentre arribàvem en vam contar 15. Si algú sap la raó que ens l’expliqui!

Bolivia

Les carreteres

16. L’ arribada a la Paz des de Copacabana. Una carretera en obres i sense asfaltar eterna. Tardem més d’una hora per fer 25 quilòmetres.

17. Les carreteres estan plegades de recordatoris funeraris que mostren els llocs on hi ha hagut accidents.

18. Juntament amb Perú i l’Índia, és un del països on ens hem sentit més insegurs a la carretera. No hi ha prou consciència amb l’ingesta d’alcohol.

19. Per les carreteres també és fàcil veure les parets de les cases pindades amb propaganda electoral.

Potser també t’agrada

2 comentaris

Ares 02/07/2019 at 9:29 pm

Bolívia és un dels paísos on més ens ha costat congeniar amb la gent. El regateig l’utilitzavem en els allotjaments, en funció de si tenien aigua calenta o no i en el transporte, en función de quan més tard sortiem de l’hora que ens havien dit. Tenen alguns dels Carnavals més macos del món. Els agraden tant les patates que fins i tot les deshidraten. De les aigües del llac Titicaca en van sortir els inques.
Sigui com sigui, és un país que val la pena visitar
Salutacions
Fuet i Mate

Respon
Cris 23/01/2020 at 5:31 pm

Gràcies per compartir la vostra experiència i enriquir l’article amb altres curiositats 🙂

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada