Home Catalunya Submarinisme a Mataró

Submarinisme a Mataró

escrit per Cris 19/07/2019

Ens creieu si us diem que fer submarinisme a Mataró i veure vida marina és possible? Nosaltres també ho dubtàvem fins que en una de les rutes pel blog de Barcelona és molt més vam passar un dia de mar al Maresme. Al matí, ens vam submergir amb bombolla a prop del port de Mataró i, a la tarda, vam desplaçar-nos fins a Santa Susanna per fer una via brava guiada d’snorkel, on també ens vam sorprendre amb la vida que vam trobar-hi.

En Carles a punt de fer submarinisme a Mataró - wetravel.cat

Bateig de submarinisme a Mataró

No ens havíem tornat a submergir amb bombolla des de Pulau Weh, una petita illa al nord de Sumatra. Allà vam fer les últimes immersions de la nostra volta al món, després que ens triéssim l’Open Water a Filipines. Així que quan Barcelona és molt més ens va proposar fer submarinisme a Mataró, no vam poder dir que no. Primer, va venir la por i el respecte, després de 2 anys i amb només una quinzena d’immersions, necessitàvem refrescar els conceptes bàsics, així que vam optar per fer un bateig.

A Blaumar ens va tractar genial. En Roger ens va rebre amb un somriure d’orella a orella que no va deixar en tot el matí. I, en tot moment, cada un de nosaltres vam tenir un guia que no ens treia els ulls de sobre i, la Cris, no li deixar la mà fins gairebé 5 minuts abans de pujar. La veritat és que l’Àlex i en Xesco ens van donar molta seguretat i confiança (gràcies!!) i no dubtaríem a recomanar-los tant si voleu fer un bateig, com si voleu fer una sortida o, fins i tot, treure-us el títol.

La Cris i en Carles fent submarinisme a Mataró - wetravel.cat

Què es veu fent submarinisme a Mataró?

Quan vam saltar del vaixell, no ens va agradar gaire mirar a baix. No es veia res!! Acostumats a la visibilitat del sud est asiàtic, ens va fer dubtar que allà sota hi hagués alguna cosa, però a la que vam baixar 11 metres, ens vam trobar una platja fossilitzada plena de vida. Estàvem a la Trencada, un dels punts més coneguts per fer submarinisme a Mataró. Centenars de peixets, sobretot bancs de castanyoles i salpes, i estrelles de mar vermelles i una morena amagada entre les roques són els regals que ens va fer el mar després de 2 anys. Ja havíem oblidat la sensació de tranquil·litat que es respira allà baix!

Els sards, uns dels peixos que es poden veure fent submarinisme a Mataró - wetravel.cat

Snorkel una altra opció, per veure el fons marí del Maresme

Si el submarinisme a Mataró no us acaba de convèncer, també teniu la possibilitat de fer snorkel. Si no n’heu fet mai, us recomanem molt fer algunes de les sortides amb els guies de les Vies Braves. Es poden fer per lliure, però si les feu amb un guia, us ajudarà a identificar les espècies que trobeu. Les vies braves són més conegudes com a camins de mar i zones on nedar, però també n’hi ha per fer snorkel. Al Maresme, per veure vida, en teniu dues, la de Santa Susanna i la de Calella. Al post que vam escriure per Barcelona és molt més trobareu tota la informació, però ja us avancem que hi veureu espècies de roca com fadrins i donzelles (peixos molt acolorits), morrudes, sards, vogues i variades (menys vistoses, però formen bancs i es veuen en abundància), a més d’eriçons i diferents mol·luscs.

La Cris i en Carles fent snorkel al Maresme - wetravel.cat

Informació pràctica

  • Blaumar està al port de Mataró i et dona tiquets de pàrquing per aparcar amb facilitat. El preu d’un bateig són 80 euros, amb material, guia i transport inclòs.
  • A la web Vies Braves hi trobareu un calendari amb totes les sortides guiades que fan al Maresme, però també a la resta de la costa catalana. Tenen un total de 26 vies senyalitzades!
  • Encara que no aneu a fer submarinisme a Mataró, si esteu per la zona, no deixeu de provar el restaurant Lasal del Varador, per nosaltres un del millor de la comarca. Treballa amb producte de gran qualitat i de proximitat, fa coccions saludables i, a més, és un local 100×100 sostenible.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada