Home Picks Els Guéisers del Tatio: un parc geotermal espectacular

Els Guéisers del Tatio: un parc geotermal espectacular

escrit per Cris 01/04/2018

Si voleu sentir i veure com la Terra fa xup-xup, no us perdeu aquesta excursió. Haureu de matinar molt, fareu un trajecte de bus llarg i, si no us heu aclimat a l’alçada, se us pot fer dur, però al·lucinareu amb el que veureu. Per nosaltres és un altre dels imprescindibles dels tours de San Pedro de Atacama. És el parc geotermal més alt del món i el tercer més important després de Yellowstone i Islàndia.

Xile

S’hi va quan encara és fosc (un minibus us passarà a buscar entre 4 i 5 de la matinada) perquè la imatge que provoquen les fumaroles quan es fa dia en temperatures, sovint sota zero, és espectacular. De 6 a 7 és la millor hora per començar el tour i també quan es donen les diferències tèrmiques més grans. Nosaltres vam arribar i estavem a -2, (ens va dir el guia que de vegades s’ha arribat a -15) i quan vam marxar, sobre les 9 del matí, ja estavem a més de 10 graus. A la zona, de 10km2, es calcula que hi ha fins a 300 perforacions, 90 d’elles amb aigua, que brolla a més 85º.

El recorregut per la zona no és molt llarg, però et dona la sensació d’estar al centre de la Terra, perquè hi ha fumaroles de fins a 10 metres d’alçada cada pocs metres i vas trobant petites llacunes amb aigua i fang bullint.

Xile

Al final del tour hi ha una piscina d’aigua termal a la qual us podeu banyar. Sinó us ve de gust, podeu seguir gaudint del parc geotermal. De baixada a San Pedro de Atacama, el tour fa dues parades més: a Vado Putana, un aiguamoll molt curiós a aquestes alçades, i el poble tradicional de Machuca, on destaquen les seves cases de adobe i les artesanies. En el trajecte amb el bus de tornada a San Pedro és fàcil veure guanacos i llames.

Xile

Info útil per visitar els guéisers del Tatio

  • Hora: de 4 de la matinada a 12 de migdia amb Desert Adventure.
  • Preu: 15.000 CLP per persona (inclou esmorzar) + 10.000 CLP de les entrades als guéisers
  • Dificultat i sensacions: Us haureu de llevar molt d’hora, però valdrà la pena! Tingueu en compte de no fer el tour astronòmic la nit abnas (acaba les 2 i per tant, gairebé no podrieu dormir). Es troba a uns 90 km de san Pedro d’Atacama i tardareu una mica mensy d’una hora i mitja en arribar. Fa (molt) fred a primera hora, però quan surt el sol, la temperatura puja ràpidament, així que és aconsellable que us vestiu com una ceba. La zona està situada a més de 4.300 metres d’alçada, per tant, tingueu en compte l’adaptació a l’alçada si no veniu de cap destí alt (nosaltres veníem del Salar d’Uyuni, on havíem superat els 5.000 metres d’alçada). No sortiu de la ruta indicada, en alguns trams, el terreny és poc estable i hi ha hagut accidents a gent que li ha cedit part del terreny per no cenyir-se al camí marcat. Us podeu banyar.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada