Home Catalunya 10 imprescindibles d’Igualada

10 imprescindibles d’Igualada

escrit per Cris 26/04/2019

Poc en sabíem d’Igualada més enllà que és la capital de l’Anoia, que s’hi fa el REC Stores dos cops a l’any, que hi ha un museu de la pell força important i que hi viuen les tres catalanes que vam conèixer a Port Barton durant la nostra volta al món. Per això, estem molt contents amb la ruta que hem fet pel blog de Barcelona. Hem descobert una Igualada medieval plena d’història i racons interessants que val la pena visitar. Aquests són, per nosaltres, els 10 imprescindibles d’Igualada.

El barri del Rec,  un dels imprescindibles d'Igualada - wetravel.cat

En aquest mapa us hem marcat, en vermell, els llocs i, en blau, una suggerència de ruta que podeu seguir. Tingueu en compte que si visiteu els museus, els diumenges només estan oberts pel matí, per això proposem fer-los a l’inici. Així us donarà temps de veure els 10 imprescindibles d’Igualada en un dia.

Cal Boyer

És una antiga fàbrica tèxtil que actualment s’ha convertit en la seu del Museu de la Pell d’Igualada. És un bon punt d’inici per descobrir la importància d’aquesta ciutat que ha dedicat segles i segles a la confecció de productes de pell. Aquí hi descobrireu el procés d’industrialització i podreu fer funcionar maquinària centenària.

Ronda del Rec

Per copsar l’essència del que és el barri industrial més antic d’Europa, cal passejar pels seus carrers. A nosaltres aquests llocs on es respira història a través de la decadència dels seus edificis, ens encanten! Sembla que tots els edificis estiguin abandonats perquè tenen la part de dalt descoberta, però són així perquè a les terrasses feien assecar la pell un cop adobada.  

El barri del Rec, un dels imprescindibles d'Igualada

Carrer del Rec

Paral·lel a la ronda del Rec, és el lloc on heu d’anar si voleu veure el rec pròpiament dit. Aquí, un riuet d’aigua s’amaga i surt en sintonia amb l’ordenació dels carrers. Veureu més adoberies antigues, que s’obren dos caps a l’any per acollir les pop stores del reconegut Rec Stores.

Cal Granotes

És un dels 10 imprescindibles d’Igualada que més ens ha agradat. Aquesta antiga adoberia del segle XVIII forma part del Museu de la Pell i és el lloc on descobrir l’inici de tot plegat. Una museïtzació molt ben aconseguida mostra com s’adobaven les pells abans de la industrialització, des del moment d’arribada fins a l’assecatge i venta.

Cal Granotes,  un dels imprescindibles d'Igualada - wetravel.cat

Portal d’en Vives

Sortint de Cal Granotes, us recomanem tornar al Museu de la Pell per carrer del Rec i, des d’allà, enfilar cap al nucli antic per la plaça del doctor Joan Mercader, on hi podreu veure la façana d’una adoberia modernista, Cal Sabaté. Tot i que el mapa de Google no permet marcar aquesta ruta, podeu entrar al casc antic pel portal d’en Vives, una de les antigues portes a la ciutat medieval que encara es conserven.

Plaça de l’Ajuntament

Aquesta és un dels 10 imprescindibles d’Igualada més essencials. Es tracta d’una plaça porticada amb unes voltes que antigament donaven tota la volta a la plaça, però que avui només es conserven a dues de les quatre bandes. La millor cantonada és la del passatge Forn amb el del Capità Galí, on es troben aquestes dues bandes de voltes.

La plaça de l'ajuntament d'Igualada, un dels imprescindibles d'Igualada - wetravel.cat

Passatge Forn

Posem el passatge Forn, però també podríem haver marcat el passatge Capità Galí o el Nostra Senyora de Gràcia. Una de les singularitats d’Igualada són els passos coberts estrets que connecten diferents carrers, molt característics de les ciutats medievals que servien per evitar mullar-se en dies de pluja. La veritat és que no conserven tota l’essència medieval, però val la pensa passejar-hi.

Cal Ratés

Un altre dels trets distintius del centre d’Igualada són les mostres d’arquitectura modernista. Cal Ratés és un dels exemples que es poden veure, sobretot, als carrers Born i Santa Maria.

Plaça Pius XII

Vorejant l’església de Santa Maria, que també podria ser un dels 10 imprescindibles d’Igualada, arribem a la plaça Pius XII. És aquí on se situa el naixement de la ciutat, d’una cruïlla de dos camins que al segle XI només tenia una capella i una fortificació a les seves rodalies.  

La Plaça Pius XII, un dels imprescindibles d'Igualada - wetravel.cat

Plaça Sant Miquel

Us proposem acabar aquesta ruta a la plaça Sant Miquel. Per arribar-hi fareu un tram del carreró de Sant Miquel, considerat un dels trams més antics de la ciutat, que es trobava dins del primer recinte emmurallat corresponent als segles XII i XIII. Des d’aquí i creuant el passatge de Nostra Senyora de Gràcia, sortireu del nucli antic i podreu baixar en 5 minuts al barri del Rec de nou.

Heu estat a Igualada? Quins són els vostres imprescindibles?

Potser també t’agrada

1 comentari

5 imprescindibles a Sant Cugat - WeTravel.cat 08/07/2019 at 11:13 pm

[…] d’un bany de bosc 5 racons desconeguts del Bages La Seu d’Ègara per lliure 10 imprescindibles d’Igualada Badalona desconeguda, 5 llocs per descobrir-la 5 llocs amb vistes als cingles de Tavertet […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada