Home Picks El Valle de la Luna i el Valle de la Muerte: un planeta i un satèl·lit a Xile

El Valle de la Luna i el Valle de la Muerte: un planeta i un satèl·lit a Xile

escrit per Cris 30/03/2018

30Voleu visitar Mart i la Lluna? Aneu a Xile i ho podreu fer. Enming del desert d’Atamca hi ha dues valls: el Valle de la Luna i el Valle de la Muerte. Us preguntareu on és Mart en tot això… Seguiu llegint i us ho expliquem!

Xile

És un dels millors tours que es pot fer des de San Pedro de Atacama. Es fa de tarda i visita el Valle de la Luna i el Valle de la Muerte. Es comença visitant el Valle de la Luna. La primera parada és la pujada a la Duna Mayor, que té unes vistes increïbles d’aquesta part del desert d’Atacama, de la serralada de la Sal i dels espectaculars volcans que rodegen la zona com el Licancabur (5.916 m) o l’Acamarachi (6.046 m) . Són 20 mintus d’ascens (30 per la Cris que encara va amb la pota ranca), però les vistes valen moltíssim la pena i ens fan entendre a la perfecció el perquè del nom. Realment sembla que estiguem a la Lluna! Un paisatge desèrtic que ens recorda a les tantes imatges que hem vist del satèl·lit de la Terra.

També visitem les Tres Maries, unes formacions rocoses que el pas del temps ha esculpit i els ha donat aquestes formes tan curioses.  Entre els paisatges del desert d’Atacama, arribem al valle de la Muerte.

Sabíeu que el seu nom real és Valle de Marte? Resulta que el belga Gustave Lepage es va instal·lar a San Pedro de Atacama als anys 50 i va ser la primera persona que es va interessar pel potencial geològic del desert d’Atacama. La similitud d’aquesta part de la zona amb el planeta Mart va fet que la bategés com el Valle de Marte, però el seu accent francés va fer pensar a la població local que deia Valle Muerte.

Xile

En aquesta part, visitem una mena de cova de sal amb formacions molt xules i fem una caminada entre les les roques de terra vermella que realment ens recorden a les imatges que ens han ensenyat del planeta Mart. És aquí on ens adonem com d’àrid és el desert d’Atacama (sabíeu que és el desert més àrid del món?). Gairebé no hi viuen plantes, només algunes aus, alguns insectes i alguns rossegadors. Hi plou una mitjana de 4 dies a l’any, però hi ha vegades que ni això!

Aquest tour de San Pedro de Atacama acaba a la famosa Piedra del Coyote, un mirador esplèndit per veure una de les millors postes de sol que recordem del viatge. Millor jutgeu vosaltres mateixos amb aquestes imatges:

Xile Xile

Info útil per visitar el Valle de la Luna i el Valle de la Muerte

  • Hora: de 4 de la tarda a 8 aprox. amb Desert Adventure.
  • Preu: 8.000 CLP per persona + 4.000 CLP de les entrades als dos valles (es paguen a part)
  • Dificultat i sensacions: creiem que és un dels tours de San Pedro de Atacama imprescindibles per fer-te una idea del què és el desert d’Atacama. En general no ho vam trobar molt massificat, excepte la Piedra del Coyote, on tothom es concentra a veure la posta de sol. La majora de tours marxen just quan se’n va l’últim raig del sol, un error ja que els colors del cel sovint són més espectaculars al cap d’una estona. Nosaltres vam fer una mica de pressing al nostre guia i vam aconseguir quedar-nos uns minuts més. Si podeu arribar-hi pel vostre compte i marxar quan vulgueu seria un gran què.

Potser també t’agrada

1 comentari

Els millors tours de San Pedro de Atacama | WeTravel.cat 01/11/2018 at 10:26 am

[…] Rutes […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada