Home Cuba Ruta d’un dia per Santiago de Cuba

Ruta d’un dia per Santiago de Cuba

escrit per WeTravel 22/09/2016

Amb un dia un es pot fer un idea més que suficient de què és Santiago de Cuba. Nosaltres hi hem arribat un migdia i en marxem l’endemà al vespre i hem tingut temps de veure els principals atractius del bressol de la revolució.  Us expliquem com ho hem fet.  cuba-9980

Imprescindibles:

– Catedral
– Parque Céspedes
– Hotel Casa Granma
– calle de las Enramadas
– calle Heredia
– Tivoli i escalinata
– balcón Velazquez
– museo de la lucha clandestina
– Castillo del morro
– Plaza Marte
– Plaza Dolores
– Casa de la Trova
– Museo del carnaval

cuba-9987

Ruta d’un dia per Santiago

Comencem a les 4 de la tarda pel Parque Céspedes. Allà hi ha, a una banda, l’ajuntament des d’on Fidel Castro va anunciar la victòria de la revolució el gener de 1959. A l’altra, la Catedral colonial de 1522 i reformada el 1922. Us recomanem pujar a una de les torres. Per 1CUC tindreu unes vistes de la ciutat envejables.

cuba-0015

cuba-0023

Sortint de la Catedral, ja són gairebé les 6 de la tarda, hora ideal per enfilar cap al Castillo del Morro a veure la posta de sol i el cañonazo. Compartim taxi amb dues noies catalanes que trobem a la catedral per 15CUC anar i tornar. L’entrada al castell costa 4CUC per persona, però una de les catalanes demana que ens ho deixin per 3 CUC perquè som 4 i cola. Genial! Les vistes del castell valen la pena i coincidint amb la posta de sol també veiem el cañonazo,  una commemoració a la victòria de la guerra del 1898. Bàsicament, un ritual de com encendre i disparar un canó.

cuba-0029

cuba-0055

cuba-0052

Tornem cap al centre de Santiago cap a les 8 i fem una volteta pel centre. Al final, decidim pujar al 5è pis de l’hotel Casa Granma, al parque Céspedes. Les vistes valen la pena, pero el millor és el ventet que hi passa! Perfecte després d’un dia de calor intensa.

cuba-9981
L’endemà al matí, comencem la ruta pel Parque Alameda i enfilem per la calle Santa Rita fins al Museo de la Lucha Clandestina (1 CUC). En la línia del Museo de la Revolución de l’Habana, són sales amb plafons informatius una mica desconnexos. Sortint, seguim pujant per la calle Santa Rita i veiem les escalinatas Padre Pico, un dels emblemes del barri del Tívoli que van construir els francesos, amb moltes pendents al mar i carrerons molt estrets. A dalt de tot i girant a l’esquerra pel carrer Corona anem a parar al mirador Velazquez. És gratis entrar pero cobren 1 CUC si vols fer fotos. No ho pagueu, les vistes són molt millors des de la Catedral o des de l’hotel.

cuba-0086

cuba-0091

Seguim fins a la calle de las Enramades, l’eix comercial de Santiago que just es va remodelar el 2015. Al llarg de tot el carrer, peatonal, hi ha fotografies que mostren com era i com són les diferents zones del carrer després de la remodelació. Ens sobta veure moltes més botigues i establiments junts que a l’Habana en un mateix carrer. Seguim pujant fins a dalt de tot, on hi ha la Plaza Marte, amb el quartel Montcada al fons, on Fidel Casteo i els seus van cometre un dels primers atacs de la revolució. Des de la plaça de nou, tombem a la dreta dues vegades i comencem a baixar per la calle Aguilera fins a la plaza Dolores. Des d’aquí girem a l’esquerra i després a la dreta per baixar per la calle Heredia, el centre neuràlgic de la cultura de Santiago, on hi ha la casa de la Trova,  el museu del Carnaval i la llibreria internacional, en honor al poeta Heredia. Santiago també és el bressol de la musica cubana.

cuba-0120

cuba-0119

cuba-0132

Acabem de nou a la terrassa de l’hotel Granma,  on dinem un dels seus entrepans i en demanem un altre per endur. Avui, passem nit al Viazul en direcció Trinidad. Ens esperen 12 hores de trajecte.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada