Home Galàpagos 10 coses a tenir en compte si feu un creuer a les Galàpagos

10 coses a tenir en compte si feu un creuer a les Galàpagos

escrit per Cris 12/03/2017

Fer un creuer a les Galàpagos ha estat un dels capricis de la nostra volta al món. Com ja hem dit en d’altres ocasions no ho canviaríem per res del món, però si tot i explicar-vos el millor i el pitjor del creuer, no voleu endur-vos una decepció a l’hora de contractar-lo us recomanem que seguiu aquestes 10 consideracions. Nosaltres el vam contractar last minute, 3 dies abans que sortís. Això ens va permetre estalviar un bon grapat de diners, però també ens va portar a fer un intensiu de les coses que s’han de tenir en compte a l’hora de contractar un creuer. Coses que vam aprendre després de voltar durant 5 hores per les agències de Puerto Ayora buscant la millor oferta i la millor qualitat-preu.

Equador

1. Classes de creuer

Hi ha 5 classes. Economic, Turista, Turista Superior, First Class i Luxury. Si voleu un vaixell decent, no baixeu de Turista Superior. La resta acostumen a ser barcos molt més bàsics.

2. La ruta

Per nosaltres era clau que inclogués la part oest d’Isabela i Fernandina, que no es poden visitar amb tours diaris. Hi ha molts creuers que només visiten les illes poblades i això ho podeu fer per lliure. Fins i tot la majoria d’illetes que hi ha entre San Cristòbal i Santa Cruz i entre Santa Cruz i Isabela es poden visitar amb tours diaris. On no es pot arribar amb una excursió de dia es a la part oest d’Isabela ni a Fernandina. També cal que tingueu en compte quins són els animls que voleu veure i que incloueu les illes on és més fàcil veure’ls.

20160924_031015

3. El grup

Poden ser barcos de 16 o 20 persones o barcos de més de 100. Vosaltres escolliu la mida del grup, però per noslatres era bàsic que fos un grup petit. Ja que estàvem en un lloc únic i protegit, on s’intenta reduir l’impacte humà, no volíem arribar a un lloc paradisíac i trobar-nos entre 100 persones més. També volíem tenir més atenció dels guies per poder descobrir tots els tresors de les illes encantades. No està de més preguntar per quin tipus de persones van al grup: edat, procendència, si és un grup tancat, etc… Tindreu una idea de si s’assemblen més o menys a vosaltres i de si hi estareu a gust. Si és només un grup de gent gran correu el perill que no es facin totes les activitats o que es facin menys activitats actives o si és un grup tancat és més fàcil que pogueu sentir-vos exclosos.

P9280152

4. Què inclou el creuer?

Pregunteu-ho absolutament tot i evitareu sorpreses. Com són les cabines i on estan situades (com més al darrera i a baix més aprop dels motors i més soroll, però com més endavant, més moviment), si són llits separats, si hi ha bany privat o compartit, si inclou snacks entre àpats, begudes (normalment inclouen aigua, cafè, tè i sucs, però qualsevol cervesa, vi o refresc es paga apart i no són barats!), l’equip d’snorkel i el neoprè (fareu snorkel a llocs molt freds -sobretot si hi aneu entre setembre i desembre- i, de vegades el lloguer del neoprè al barco pot ser de 50-100 dòlars per tots els dies que duri el creuer). Que no us faci vergonya i demaneu a l’agència que us l’incloguin en el preu!

Equador

5. Tipus de barco

Catamarà o monocasc. Els més nous acostumen a ser els catamarans i també diuen que són més estables. Pregunteu també pels anys del vaixell i si ha estat reformat. Els motors vells poden fer molt soroll! Nosaltres vam anar amb un monocasc que feia uns 7 anys que havia estat renovat i, tot i que era soportable, feia força soroll. L’estabilitat era correcta tret d’un dia amb força mala mar.

P9280165

6. El preu

Diferents agències poden oferir el mateix barco amb preus diferents. Pregunteu i aconseguiu el millor preu. Perquè us en feu una idea, nosaltres no vam trobar res més barat de 1600 dòlars per 8 dies en primera classe. Per 4 dies hi havien opcions de 800 o 900 dòlars.

7. Les agències

Si voleu un last minute com nosaltres, el millor és que el busqueu des de Puerto Ayora, on hi ha la majoria de les agències. N’hi ha més de 30 i moltes són petites, que no tenen gaire bona reputació. Una de les grans, bones i amb més trajectòria és Mocking Bird. Nosaltres vam contractar el creuer amb ells i no en tenim cap queixa.

8. Els guies

No podeu controlar quin guia o guies faran el creuer, però si que podeu pregutnar quantes persones per guia hi ha. Quants més guies, grups més petits a l’hora de visitar les illes. Tots estan acreditats pel parc nacional, però un bon o un mal guia pot marcar la diferència entre un bon i un mal creuer.

PA020014

9. Els animals que veureu

Les estrelles de les Galàpagos són les tortuges gegants i els lleons marins i està 100% garantit que els veureu a qualsevol creuer. De fet, sense creuer també està garantit. En funció de la ruta que us proposin assegureu-vos que veureu com més espècies possibles: tortugues marines, iguanes marines, iguanes terrestres (se’n poden veure de dues classes), pingüins (més problable per la zona oest d’Isabela i on hi hagi aigües més fredes), cormorants (un tipus d’ocell que ha deixat de volar perquè no té deprededors), piqueros de patas azules (bastant probables de verue a diferents punts), piqueros de patas rojas (només es veuen a l’extrem nord de San Cristóbal), piqueros de Nazca, albatros de Galàpagos (només es poden veure a l’illa Española), fragatas (ocells que inflen el pit vermell er reproduir-se), cavallets de mar, rajades de diferents tipus (mantes, dorades, que salten…), taurons de diferents tipus (de punta blanca, de punta negra, martell, tintoreres), peixos de mil colors (garantïts a qualsevol snorkel), balenes de difernts tipus (tauró balena, balena blava, balena Humbdolt…), dofins… Depenen de les vostres preferències trieu un creuer o un altre.

P928008610. Les opinions d’Internet

Un cop tingueu clar quin és el tipus de creuer que voleu i us hagin fet alguna oferta, busqueu opinions del creuer per internet (Tripadvisor és una de les webs de referència, però de vegades teclejant el nom del barco del creuer i la paraula opinió o review al darrera us apareixeran més opinions que us poden ser útils). Les agències no acostumen a donar el nom del creuer perquè no el vagis a buscar a un altra banda millor de preu, però sempre donen alguna pista per poder comçar a buscar. Nosaltres vam anar amb el Galaven i apart del menjar, la resta va ser de 10. També hem llegit bones crítiques del Nemo II.

Potser també t’agrada

1 comentari

Ruta de 15 dies per les Galàpagos | WeTravel.cat 16/03/2017 at 11:41 am

[…] Arribem a l’aeroport de l’illa de San Crisóbal. Passem el matí a Puerto Baquerizo Moreno mentre preguntem a les agències per trobar un creuer d’última hora, però veiem que el moviment està a l’illa de Santa Cruz i decidim comprar un bitllet de llanxa ràpida (30 dòlars, 2 hores de trajecte) per arribar-hi i invertir tota la tarda a la recerca del creuer. Voltem d’agència a agència durant 5 hores, però al final aconseguim el nostre obejctiu. Tenim un creuer last minute! […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada