Home We Travel L’illa Magdalena vista pels humans (I)

L’illa Magdalena vista pels humans (I)

escrit per Cris 09/03/2018

Cada any, cap a finals de setembre, arriben del Brasil. Primer ho fan ells i al cap de 15 dies, elles. Ell ja s’ha encarregat de buscar el mateix cau de l’any passat i, sinó hi és, el cava de nou aprop de l’anterior. Parlem de les 64.000 parelles de pingüins de Magallanes que es poden veure a l’illa Magdalena, a 2 hores de navegació de Punta Arenas (Xile). Neden quilòmetres i quilòmetres fugint de l’extrema calor de Brasil i amb la idea de reproduir-se i fer criar les seves cries per tornar a Brasil quan s’han fet prou fortes per nedar la quilometrada de tornada.

XileArribar-hi, quan mai abans has vist aquestes bestioles en llibertat, és màgic. Sembla que ens esperin, però no els fa molta gràcia la nostra presència. S’allunyen quan ens senten arribar, sobretot si som escandalosos. Alguns (molt pocs) són més curiosos i s’atreveixen a creuar el camí mentre nosaltres hi caminem. Els més agosarats, fins i tot ens observen encuriosits i miren d’estirar-nos els cordons de les sabates amb els becs.
En veiem molts amagats al cau. Alguns descansant, però la majoria esclafant les cries que acaben de néixer o els ous que encara han d’eclusionar. Les cries tenen el pelatge gris i durant els dos primers mesos de vida no surten del cau. El pare i la mare fan torns per cuidar-los: un es queda al cau i l’altre va a pescar. Als 2 mesos canvien el pelatge i els pares els porten al mar i els ensenyen a nedar. Tenen pocs mesos abans que arribi l’abril i junts nedin fins a Brasil per evitar el cru hivern del sud de Xile.

Xile

Com arribar a l’illa Magdalena?

L’arribada a l’illa es cara. Només es pot fer amb un tour organitzat. Quan hi hem anat nosaltres (desembre 2106), només hi havia dues empreses que feien el recorregut: Tabsa (la publica) i Solo expediciones. Tabsa surt cada dia a les 4 de la tarda i torna a les 9. La navegació fins a l’illa és de 2 hores. Els tours estan només una hora a l’illa i tornen en 2 hores més. El preu és de 40.000 CHP per persona (un abús! ). L’altra companyia surt a les 7 del matí i torna a les 13h i cobra 63.000 per persona. Segons sembla també para a Marta, una illa més petita on també hi ha algunes parelles de pingüins.
Quan arribeu, recomanem que aneu en direcció contrària (pujar cap al far) d’on comença tothom. El recorregut és circular i d’aquesta manera tindreu els pinguins per vosaltres sols. Us creureu amb el gruix del grup a mig camí, però llavors, tornareu a estar sols. Vam doanr aquest consell a uns amics i ens van dir que no van deixar-los anar a contracorrent, però per intentar-ho no hi perdeu res.
Els vaixells de Tabsa surten del sector de Tres Puentes. Hi podeu arribar amb el Colectivo 15 des del centre (calle Chiloé en direcció nord). Per cert! Si fa mal temps o mala mar poden anul·lar la sortida del vaixell, per això seria ideal que tinguessiu alguns dies de marge per assegurar-vos poder fer la visita!

Xile

Xile

Respecteu-los!

Els pingüins de Magallanes són una espècie amenaçada. La seva situació no és crítica com la dels pingüins de Galàpagos o els pingüins d’ulls grocs que vam veure a Nova Zelanda, però el canvi climàtic fa canviar les corrents del mar i, de vegades, no poden pescar els peixos que formen part de la seva dieta. Prou han de vetllar per fer front als efectes adversos de la climatologia, així que seguiu els cabins marcats i no feu que s’hagin de preocupar, a sobre, de no estressar-se per la nostra presència.

XileXile

Xile

Potser també t’agrada

1 comentari

L’illa Magdalena vista pels pingüins (II) | WeTravel.cat 27/03/2018 at 2:50 pm

[…] *Podeu llegir la visita vista des dels ulls dels humans i tots els tips per arribar a l’illa clicant aquí. […]

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada