Home Londres Com entrar gratis a la Westminister Abbey i a la St Paul’s Cathedral

Com entrar gratis a la Westminister Abbey i a la St Paul’s Cathedral

escrit per Cris 01/06/2016

A Londres l’entrada a la majoria de museus és gratis, però cal pagar els principals atractius turístics, com el London Eye, la Torre de Londres, la Westminister Abbey o la St Paul’s Cathedral. I no són precisament barats! Els preus ronden les 20 lliures. Fa poc, però, hem descobert que es pot entrar gratis als temples si es visiten en unes hores determinades. Seguiu llegint i us en donem tots els detalls!

Westminister Abbey

L’abadia de Westminister és l’església més famosa de Londres, ubicada just al costat del parlament i del Big Ben. Inicialment d’estil romànic, va ser consagrada l’any 1065 per acollir els monjos benedictins, però entre 1245 i 1517 es va reconvertir en un temple gòtic. Va ser al segle XVIII quan va patir la seva major transformació amb la construcció de les dos torres de l’entrada que ara tan la caracteritzen. Tot i els canvis, el que ha mantigut des dels inicis és la tradició de coronar els monarques anglesos. A Westminister s’hi han coronat i enterrat tots els reis d’Anglaterra des de 1066. Amb aquesta història és normal que totes les guies la marquin com un punt turístic imprescindible de vistar, però molts es tiren enrere pel preu, sobretot si es visita Londres amb un pressupost ajustat.

IMG_8429

St Paul’s Cathedral

El mateix passa a la St Paul’s Cathedral. És una església més nova, però no per això menys espectacular. Abans de l’actual versió barroca del reconegut arquitecte Christopher Wren, ja hi havia hagut diferents esglésies de St Paul on ara hi ha la famosa catedral. La que coneixem avui es va començar a dissenyar després del gran foc de Londres de 1666, que va acabar amb el temple medieval. Wren va tardar 9 anys a dissenyar-la i 33 més a construir-la, però finalment, va ser consagrada l’any 1708. El seu major atractiu és la cúpula, però sabíeu que fins el 1962 va pressumir de ser l’edifici més alt de Londres?

St Paul's cathedral

Però, com hi entro gratis?

Us donem la solució: aneu-hi en les hores de missa. Potser no és l’activitat més atractiva per fer a Londres, però cobren entrada! Això si, no us permetran explorar l’edifici, les tombes, els monuments ni les cúpules, ja que aquestes zones estan tancades a les visites durant els seveis religioses. Però podreu seure i admirar la bellesa d’aquests temples. Si aneu a Westminister durant els evensong, podreu escoltar els nens de l’escola del costat, que conformen el cor de Westminister. Els diumenges, normalment, fan concerts d’orgue amb musics d’arreu del món. Totalment gratuïts! A St Paul’s, també tenen una missa cantada, normalment a les 5 de la tarda.

Horaris de les misses de Westminister

De dilluns a divendres

7.30 Matinal

8.00 Holy Communion

12.30 Holy Communion

17.00 Evensong

Dissabte

8.00 Holy Communion

9.00 Matins

L’ evensong va canviant d’hora

Diumenge

8.00 Holy Communion

10.00 Matins

11.00 Sung Eucharist (a la St Margaret’s Church)

11.15 Sung Eucharist

15.00 Evensong

5.45 Organ Recital

6.30 Evening service

*Si tot i així preferiu pagar, els horaris de visites turístiques a Westminister són de 9.30 a 16.00 (última admissió).  Diumenge està tancat a les visites. Aquests horaris poden variar en funció de la programació de misses i esdeveniments especials. Podeu consultar-los aquí .

Horaris de les misses de St Paul’s

De dilluns a dissabte

7.30 Morning Prayer

8.00 Eucharist

12.30 Eucharist

17.00 Choral Evensong

Diumenge

8.00 Holy Communion

10.15 Choral Matins

11:30 Sung Eucharist

15.15 Choral Evensong

18.00 Eucharist

**Si tot i així preferiu pagar, els horaris de visites turístiques a St Paul’s Cathedral són de 8.30 a 16.00 (última admissió).  Diumenge està tancat a les visites. Aquests horaris poden variar en funció de la programació de misses i esdeveniments especials. Podeu consultar-los aquí.

Potser també t’agrada

2 comentaris

Fina López 25/04/2018 at 2:36 pm

Blog interesante de las visitas a museos de Londres en franjas horarias gratuitas, espero que os guste companys….

Respon
Cris 17/08/2018 at 4:24 pm

Hola Fina,
Gracias por tu comentario. Teníamos un problema en la web y no nos avisaba del comentario. Nos alegramos que lo encuentres útil! 🙂

Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada