Home We Travel 5+1 coses a fer a Torres del Paine sense trekkings

5+1 coses a fer a Torres del Paine sense trekkings

escrit per Cris 07/12/2018

Arribar a Torres del Paine amb un turmell esquinçat no entrava dins dels nostres plans, però ens hem adaptat a la situació i, probablement hem vist paisatges que no haguéssim trepitjat si la Cris no s’hagués fet mal. La majoria de gent que hi arriba és per dirigir-se al Parc de Torres del Paine a fer trekking, però la veritat és que també es pot descobrir el parc sense haver de caminar “tant”. Això sí, no podreu veure les famoses torres d’aprop… Us expliquem 5 plans (+1) a fer a Torres del Paine i Puerto Natales si no podeu (o no voleu) fer trekkings.

Xile

1. Llogar un cotxe per explorar el parc de Torres del Paine

Hi ha excursions que per 27.000 pesos (+21.000 de l’entarda al parc) us porten a fer el full day. Bàsicament es tracta d’una volta circular amb 2 parades principals (salto grande i lago Grey). Però si voleu tenir més llibertat i fer la mateixa o una altra ruta, la millor opció és llogar un cotxe. Nosaltres n’hem trobat un per 45.000 pesos (calculeu i veureu que surt més a compte i sense cap lligam). Hem agafat el cotxe a les 10 i hem entrat pel sector de Rio Serrano fent parades a tot arreu on hem volgut. Des d’aquesta entrada hem anat fins al Lago Grey i hem fet una caminada fàcil d’unes dues horetes.

Xile

2. Passejar per la platja del Lago Grey a Torres del Paine

És una caminada fàcil i curta, tot i que el vent hi pot bufar molt fort (més de 100 km/h). Això ho fa encara més especial i et fa sentir encara més que estàs a un lloc únic i remot (tot i que cada vegada hi arriben més manades de turistes amb tours organitzats). Des del pàrquing es baixa fins a la platja del llac i l’objectiu és arribar a l’altra punta, on el vent arrossega tots els blocs de gel.

En aquell extrem també hi ha un caminet que puja fins al mirador del llac des d’on es pot veure la glacera Grey al fons. Als peus del llac hi ha l’Hotel Lago Grey, que organitza navegacions fins al davant de la glacera. (60.000 CLP per tres hores de navegació). Molta gent també porta whisky i se’l pren amb una mica de gel del llac, que diuen que és mil·lenari i molt pur.

Xile

3. Visitar les glaceres Balmaceda i Serrano amb una zodíac

Quan la Cris es va fer mal al peu, vam començar a fer recerca per trobar activitats que es poguéssin fer al parc sense caminar molt. De seguida ens va cridar l’atenció una navegació pel fiord Última Esperanza, que et portava de Puerto Natales fins a les Glaceres Balmaceda i Serrano, al final del fiord. De seguida que arribem a Puerto Natales intentem contractar-ho, però lamentablement les dues empreses que fan el servei estan plenes.

Però trobem una altrenativa! Arribar-hi des de l’altra banda, navegant pel riu Serrano, que desemboca al fiord. Aquesta opció suposa haver d’anar pel nostre compte fins a l’entrada del parc, al poble Río Serrano (per això també ens va genial llogar un cotxe), i pagar una mica més (85.000 CLP/persona enlloc dels 62.000 que valia fer l’excursió pel fiord sense dinar -85.000 amb dinar).
L’excursió ens ha arruïnat una mica més, però no la canviaríem. Baixar el riu amb zodiac i després remuntar-lo ha estat una experiència única. L’empresa ens ha facilitat uns monos impermeables, tèrmics i flotants que ha fet que poguéssim resistir el fred i la pluja que ens han acompanyat durant el camí. Arribar a les glaceres amb una embarcació petita i sense mil caps al davant també ha millorat l’experiència. A més, només hem compratit la barca amb 10 persones i hem arribat a les glaceres abans que els vaixells grans. Tot un encert!

Xile

4. Fer una volta circular per Torres del Paine amb cotxe

La carretera que passa pel parc de Torres del Paine permet veure alguns dels atractius del parc sense haver de caminar gaire. Ben d’hora al matí, tornem a agafar el cotxe i entrem al parc per la Portería de Río Serrano. Primer resseguim el llac Pehoé i passem pel Salto Chico i el Salto Grande. A prop d’aquesta segona cascada, no us perdeu el mirador de les torres, si enganxeu un dia clar, les veureu de lluny, però perfectament. La carretera segueix resseguint el llac Nordenskjöld que, com tots els de la zona, és d’un color turquesa espectacular.

A continuació, una bifurcació et fa triar entre arribar a les lagunas Amarga i Azul, o sortir del parc per la Porteria de Sarmiento. És la que farem servir per tornar a Puerto Natales, però abans, pugem carretera amunt i visitem les dues llacunes, més petites, però també de color turquesa intens.  A mig camí, una altra cascada, la Paine, també ens deixa meravellats. I ara, sí, desfem el camí per sortir per Sarmiento. La carretera de tornada ens farà vorejar el llac Sarmiento i ens reglaraà paisatges patagònics amb guanacos de fons. Tot un espectacle que fan que el dia no pugui acabar millor.

Xile

5. Passejar per la costanera de Puerto Natales

Puerto Natales no té cap monument ni un atractiu especial, però la costanera, o el passeig que voreja el fiord de la Ultima Esperanza mereix una bona passejada. Entre molls abandonats i aus de tot tipus, passareu una bona estona gaudint d’aquest paisatge patagònic que voldreu immortalitzar a cada moment.

Xile

6. Provar el cordero Magallánico

Potser no queda molt bé que recomanem una cosa que no hem tastat, però ens ho han recomenat més d’una vegada. Nosaltres, al final, perquè no ens ha vingut de gust i per estalviar uns dinerons, no ens hem animat a tastar el plat més típic de la zona, però els que l’han provat asseguren que és un autèntica delícia. Si el proveu, confirmeu-vos si val tan la pena! 😉

Xile

Informació útil de Torres del Paine

– L’entrada al parc val 21.000 CLP i et permet entrar i sortir del parc fins a tres dies consecutius. Si a partir del tercer dia us quedeu dins i no en sortiu, podeu estar-hi tant temps com volgueu.
– Nosaltres ens hem allotjat a Puerto Natales i hem anat i tornat del parc cada dia. Calculeu 1 hora i mitja per arribar a l’entrada del parc més la distància fins al sector on volgueu arribar.
– Vam valorar dormir al parc, però és caríssim, fins i tot els càmpings (ja que en el nostre cas havíem de llogar material), i tots els refugis ja estaven reservats. Si disposeu de més pressupost, podeu plantejar-vos dormir a dins. Tot i així, si no penseu en fer cap de les caminades típiques,  us serà molt útil tenir cotxe per moure-us.
– L’afluència de gent al parc ha crescut exponencialment en els darrers anys, per això es fa indispensable reservar amb antel·lació en temporada alta. També a Puerto Natales, si voleu bons preus.
– Al parc fa fred tot l’any, a l’estiu potser hi ha temperatures de 9-12 graus, però el vent acostuma a bufar fort (més de 100km2) i la sensació tèrmica és molt baixa. A l’hivern les temperatures són molt més baixes i pot nevar, però no acostuma a fer vent.
– També es pot arribar al parc en bus públic, però si voleu anar hi i tornar hi el mateix dia els horaris no van bé. Està més pensat per aquells que volen quedar-se uns dies al parc.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada