Home Catalunya 5 racons desconeguts del Bages

5 racons desconeguts del Bages

escrit per Cris 24/05/2019

Durant el cap de setmana en furgo que vam fer pel Bages pel blog de Barcelona és molt més, vam tenir l’oportunitat de descobrir zones més desconegudes com la serra de Castelltallat i la de Castelladral, però també vam recórrer indrets més turístics com Mura. De la ruta que vam fer, hem recopilat els que per nosaltres són els millors 5 racons desconeguts del Bages. Se sumen als llocs que vam descobrir amb la ruta per la Badalona desconeguda.

Les vistes de Monsterrat des de Castelladral, un dels racons desconeguts del Bages - wetravel.cat

Castelladral

Ens atreviríem a dir que té les millors visites de Catalunya. El petit nucli de Castelladral ens va enamorar ja abans d’arribar-hi. La carretera que hi va és una d’aquelles vies secundàries amb poc trànsit i unes vistes espectaculars, però quan arribes al nucli… WOW!! És, per força, un dels 5 racons desconeguts del Bages. Amb una església al bell mig de les quatre cases que conformen el centre urbà i un balcó a la comarca del Bages, no es pot demanar res més!

Castelladral, un dels racons desconeguts del Bages - wetravel.cat

Vistes de Montserrat des de Castelladral

Si des de la plaça el panorama és envejable, us convidem a baixar a les masies que conformen els entorns del poble i que gaudiu de les millors vistes de Montserrat. Entre Castelladral i la muntanya màgica, sembla que hagin pintat un quadre. Com ens va dir en Quim de l’alberg de Castelladral, tot està tan ben posat, que no s’hi veu cap autopista ni cap població gran, només masies aïllades i verd, molt verd. O més ben dit, camp molt camp, per si no hi aneu a la primavera.

Les vistes de Montserrat des de Casatelladral - wetravel.cat

Sant Cugat de Racó

Per arribar a Sant Cugat del Racó des de Castelladral, es torna a agafar una d’aquestes carreteres que enamoren. Sant Cugat del Racó és un altre dels 5 racons desconeguts del Bages. Un nucli amb una església romànica que té una singularitat: un cimbori circular que s’alça sobre el creuer. A més,  és de planta de creu grega, un fet excepcional. Però més que les seves característiques singulars, el que a nosaltres ens sorprèn és la tranquil·litat que es respira a aquest lloc i que convida a quedar-s’hi una bona estona.

Sant Cugat del Racó - wetravel.cat

Conjunt de Coaner

Compost per una església romànica, un santuari gòtic i la torre d’un antic castell, Coaner és un indret que també sorprèn i on encara es pot palpar l’autenticitat d’una terra. Si voleu entrar a l’església i al santuari (de la torre no hi ha clau), haureu de demanar les claus a la masia de la Riera, a l’inici del camí que us porta a Coaner des de Súria. Tot i que no es conserven pintures, us recomanem entrar a l’interior dels temples, però sobretot, no marxeu sense pujar fins a la base de la torre des d’on podreu admirar les vistes de tot el conjunt.

Coaner, un dels racons desconeguts del Bages - wetravel.cat

Les masies de la Serra de Castelltallat

La serra de Castelltallat és plena de masies aïllades que fan del Bages un territori autèntic. Segurament, qualsevol d’aquestes cases podria ser un d’aquest 5 racons desconeguts del Bages. Nosaltres, us posem l’exemple de la masia de les Feixes de Coaner, que data de 1595, tot i que la història de la família Feixes es remunta l’any 1180. Ara és propietat de la Montse Serra i, si la trobeu a casa, us obrirà les portes, encantada i us mostrarà tots els secrets de la casa. Des de l’habitació amagada fins a l’església privada. Si teniu temps, també us acompanyarà fins el pou de glaç que hi ha al terrenys de la masia, un dels més ben conservats de Catalunya.

Les Feixes de Coaner, un dels racons desconeguts del Bages - wetravel.cat

Si voleu resseguir tota la ruta que vam fer amb la camper de Cargoling, la trobareu descrita amb pèls i senyals a l’article que vam escriure pel blog de Barcelona és molt més, on també trobareu informació complementària.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada