Home Picks Com comprar un bitllet de la volta al món

Com comprar un bitllet de la volta al món

escrit per Cris 22/09/2017
Comprar un bitllet de la volta al món? Això és possible? Com un Interrail? La resposta a totes les preguntes és SÍ. I aquí descobrireu com fer-ho. No és complicat, però val la pena tenir unes quantes coses en compte, si voleu que us surti rentable i aprofitar-lo al màxim. A veure si amb aquest post us en feu una idea. Recordeu que per a qualsevol dubte, ens podeu escriure a wetravelcat@gmail.com o a qualsevol de les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.
20170327_113806-01

Què és un bitllet de la volta al món?

Un bitllet de la volta al món o un un RWT (Round the World Trip) és un bitllet que et permet fer un determinat nombre de parades en un determinat temps completant així una circumferència al globus. Els consells que deixem a continuació es basen en la nostra experiència i tenint en compte que l’hem comprat amb l’aliança OneWorld i a través de l’agència Travel Nation.

Normes i condicions

– S’ha d’anar sempre en la mateixa direcció, però dins del mateix continent pots anar endavant i enrere.  Ex: Si comenceu de Barcelona i aneu a Cuba, sempre heu d’anar avançant cap a l’oest, però quan arribeu a Sud Amèrica, podeu, per exemple, anar a Galápagos i tornar.
– Teniu un màxim de 16 parades. Compten tant les parades, com les escales i també els trams per terra.
– Els trams per terra són aquells que vosaltres decidiu que fas pel teu compte. Ex: Tornant de Galápagos nosaltres vam aterrar a Guayaquil i vam decidir que faríem la resta dels països de Sud Amèrica per terra o pel nostre compte amb avions interns. I vam marcar que continuaríem amb el bitllet RWT des de Santiago per arribar a l’Illa de Pasqua. Aquesta opció ens va descomptar un tram del nostre bitllet.
– Les escales dels vols també compten com a trams.

On comprar els bitllets

– Els bitllets es compren a través de les Aliances aeries: Star Alliance i One World són les més conegudes. Nosaltres vam escollir One World.
One World té dos tipus d’opcions per comprar el bitllet: el One World Explorer i el Global Explorer. Nosaltres vam agafar el Global, que no es pot contractar per Internet.
– El One World Explorer es pot contractar amb l’aplicació que hi ha la seva pàgina web. Només es deixarà seguir si compleixen tots els requisists. A nosaltres ens va anar bé per fer-nos una idea a l’hora de decidir la ruta.
– La principal diferència amb el Global Explorer és que inclou vols amb codis compartits i per tant, per més opcions. La més important per nosaltres és que ens permetia anar a Illa de Pasqua sense haver de tornar a Santiago i poder arribar des d’allà a Tahití abans d’aterrar a Nova Zelanda. És a dir, poder avançar i, de pas, veure les illes de la Polinèsia.
– Per contractar un Global Explorer heu fer fer-ho amb una de les companyies que formen part de l’aliança o amb una agència especialitzada.  Nosaltres ens vam posar en contacte amb Iberia, British i Quantas. British mai ens va contestar i no té un departament específic per això, Iberia ens va contestar però al cap de dues setmanes i amb molts dubtes, i Qantas ens va contestar de seguida i ens va passar diversos pressupostos (Qantas Madrid té una persona destinada a aquest producte que domina molt bé el tema). Però al final vam decidir fer-ho amb Travel Nation, una agència especialitzada del Regne Unit, perquè ens va donar millor preu. Si voleu algun dels contactes, escriviu-nos i us els podem fer arribar sense problema.

20170714_143437

Quant costa?

– El preu del bitllet varia segons la quantitat de milles i continents que recorreu i funciona per trams. Fins a 21.000 milles té un preu, fins a 24.000 un altre, fins a 29.000 un altre. A tot això, cal afegir-li les taxes que varien en funció dels aeroports que trepitgeu i les dates en què ho feu. Perquè us en feu una idea, a nosaltres ens va costar 3.500 euros per cap amb trams de fins a 29.000 milles.
– Els trams per terra compten com a trams, però no com a milles.
– Està molt bé ajustar-vos a les milles com més millor, perquè si ho feu snese mirar-ho, potser us trobeu que esteu pagant el preu del tram superior per poques milles. Una web per fer-ho una idea de les milles és aquesta on trobareu la nostra ruta.

Dates i destins

– Podeu omprar el RWT si feu un viatge de mínim 3 setmanes i màxim 1 any. Tres setmanes potser és just, encara que no facis tots els trams, però us pot sortir a compte depenent dels destins que volgueu visitar.
– Sobre les dates. Has de posar unes dates perquè ells us puguin bloquejar els bitllets,  però les dates les pots modificar sense cost, sempre i quan hi hagi disponibilitat. L’interessant de fer-ho amb l’agència especialitzada és que tindreu una persona amb qui contactar directament en cas de qualsevol canvi i totalment al cas de la vostra ruta. Aquest servei tampoc té cost.
– Els destins han d’estar tancats, es poden canviar, en aquest cas per un cost d’uns 250 euros.

La nostra ruta

(El BCN-Madrid ens el fem nosaltres perquè les escales també compten com a trams i òbviament volíem invertir aquest tram en un tram més car). Per tant fem:
1 Madrid – Cuba
2 Cuba –  Lima (escala, és l’única manera d’arribar a Quito des de Cuba.  És un pal perquè avancem i llavors anem enrere però no hi havia més opció. Ara potser haguéssim fet Cuba- Bogotà i haguéssim creuat per terra a Equador).
3 Lima – Quito
4 Quito – Galàpagos
5 Galàpagos – Guayaquil
6 Guayaquil – Santiago (tram per terra i vols interns no inclosos: De Guayaquil a Lima anem per terra. De Lima a Cusco volem. Llavors fem terra fins a la Paz (Bolivia) i allà vol intern fins a Sucre. Seguim per terra fins a Atacama (Xile). Volem de Calama a Santiago i després de Santiago a Punta Arenas per fer la Patagònia. Arribem per terra a El Calafate (Argentina) i fem un vol intern d’anada i tornada a Ushuaia. Del Calafate volem a Bariloche (Argentina) i anem per terra fins a Chiloé (Xile). Després volem de Puerto Montt a Santiago i empalmem amb el bitllet de la volta al món.) Ho fem així perquè només tenim dos mesos per fer-ho tot.
7 Santiago –  Illa de Pasqua
8 Illa de Pasqua – Tahití
9 Tahití – Auckand (un vol intern dins de NZ
10 Auckland – Sydney (vols interns dins d’Austràlia)
11 Sydney – Manila (vols interns per fer les Illes de Filipines)
12 Manila – Kuala Lumpur (des d’aquí fem bus a Singapur i vol a Indonèsia i ens movem per Indonèsia amb vols interns)
13 Kuala Lumpur – Colombo
14 Colombo – Bombai (vols interns pel sud de l’Índia)
15 Bombai – Dubai (escala)
16 Dubai – BCN

20170531_050940-01

Travel Nation

Estem molts contents amb la gestió de Travel Nation perquè tenim una persona reaponsable dels nostres bitllets i cada cop que hem requerit un canvi de data, només hem hagut d’escriure-li un mail i ens ho ha canviat tan aviat com ha pogut (gairebé sempre el mateix dia si li hem escrit entre setmana). En cas que ella es trobés fora de l’oficina, hem tingut un telèfon d’emergències que només donant el codi de reserva també ens han pogut fer els canvis al moment.

Potser també t’agrada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada